Tuesday, 17 November 2015

APLIKASI QUIZUP

~بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ...

~ اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

QuizUp
Jom tingkatkan pengetahuan dengan Quiz Up. Aplikasi ini boleh di muat turun menggunakan telefon Andriod atau iPhone dekat PC pun boleh je kalau nak main. Cuma diingatkan permainan ni sejenis 'online game'.

Ada macam - macam kategori soalan kuiz di sini. Dari yang super susah sampai super senang. Hanya klik dekat sini : QuizUp , lepas tu boleh daftar sebagai pengguna baru.

Kalau sudi boleh follow aku juga. Hanya cari id ELEEA ISMAIL

Kenapa aku suka permainan ni? 

Permainan ni boleh meningkatkan kemahiran berfikir dan banyak membantu dalam meningkatkan pengetahuan kita. Kira sambil main sambil belajar. Pendapat aku, tak de la macam sia - sia masa terbuang kan. Dah tua pun boleh main apa. Pembelajaran berterusan orang kampung aku kata.

Nak best lagi boleh main ramai - ramai dengan anak beranak ke. Nak ajak orang kampung pun boleh. Peluang menang pun tinggi dan nak dapat kedudukan terbaik dalam permainan pun mudah. Banyak otak kan leh fikir. Hahaha.. Eh gelak pulak..tetiba!!

Apa tunggu lagi. Jom main permainan ni sama - sama utk uji sama ada otak karat atau masih padu lagi. Otai masih berbisa...eh!!

 ~Alhamdulillah~

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me