Friday, 30 May 2014

CARA MENGHENTIKAN SMS/MESSAGE IKLAN DARIPADA CELCOM

~بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ...
~ اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Ikhsan : GOOGLE

Aku sangat stress dengan message - message atau SMS iklan yang selalu sangat timbul dekat skrin telefon aku....aku perhatikan je sebelum ni perangai si Celcom ni.

Pagi ni kemarahan semakin memuncak bila mana aku yang baru naik kerja daripada cuti sakit semalam akibat cirit birit minum clenx tea  telah memperolehi kerja yang berlonggok dan tiba - tiba phone alert sound untuk message berbunyi di telefon aku.

Memandangkan aku seorang yang prihatin, busy - busy pun aku jengah juga phone sebab ingat ada benda urgent yang bos mintak sebab bos tengah meeting.

Last2 keluar gambar make up promotion dekat screen!!!
Sakit betul jiwa aku.
Selama ni aku boleh tahan lagi.
Dengan gambar artis nya, dengan promotion yang agak bingai pd pendapat aku...

Then tanpa membuang masa, terus aku decide call Celcom Centre.
Alhamdulillah...customer service officer tu dah untick sebarang promotion pada nombor phone aku.

Gini lah...pada pendapat aku, memang hak kita untuk elak privacy diganggu lebih - lebih lagi pada telefon sendiri. Kita pun tak pernah request untuk dapat semua ads tu...

So please be wise.
Jangan biar hak anda dicerobohi.
Bertindak sekarang!!

p/s : Hambik ko...siap pesana penaja aku bagi...ahahahaha


 ~Alhamdulillah~

2 comments:

  1. salam..

    hi leya, apa kaba? camne life? hope semua ok..


    lama tak singgah sini, sorry.. bz sikit..

    aizat

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me