Wednesday, 26 December 2012

POSITIVE THINKING

~ Bismillah...~

Ikhsan : GOOGLE

Selalu...orang jarang mahu menyapa
Selalu...orang jarang mahu bertanya

Selalu...andaian sendiri orang reka
Selalu...cerita kurang enak dijaja
.
.
.
Sukarkah mahu positif fikirannya?
Sukarkah untuk mendoakan kesejahteraannya?
Mampukah kamu meneka isi hatinya?

Perkara baik sukar diamalkan..
Untuk berpandangan positif kepada orang lain yang tidak dikenali hati budinya....
MUDAHKAH??

Cuba dahulu...kamu akan merasa tenangnya jiwa...

Ikhsan : GOOGLE
 ~Alhamdulillah~


21 comments:

  1. betul3 .
    positif itu perlu sgt ;)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum eleea...betul tu sokong...:)

    ReplyDelete
  3. Ada eloknya kita bercampur dgn org2 yg optimis je. Klu byk sgt benda negatif yg dihamburkan dari mulut org2 spt itu.. kita yg dengar pun tertarik sama aura negatif mereka.. tak mo akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...betul tu kak...risau jugak kalau terikut-ikut...tp stakat ni masih pandai lagi berhipokrit...hahaha...iya kan aje dpn dia..pakai ckp dia jangan =)

      Delete
  4. think positive, be positive...

    ReplyDelete
  5. Berprasangka baik adalah merupakan ajaran agama kita dan Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam juga mengajarkannya.

    Mohon bantuannya sahabat untuk KLIK G+1 kat entri saya berjudul IPHONE 5 GADGET IMPIAN.
    Semoga sahabat berkenan membantu dan terima kasih sebelum serta sesudahnya saya ucapkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah. Terima kasih sudi singgah...ada masa jemput datang lg =)

      Delete
  6. macam ade kena mengena lak ngn entry CP anak luar nikah tuh , situasi yang terjadi apabila orang mengutamakan persepsi negatif kan ???

    reply dari entry CP :

    betul tuh , dye tak salah pape , salah ke dye dilahirkan , even tuh salah ibu dye , bg CP kan , CP dah cukup respek dye sanggup membesarkan anak dye tuh ... dari dye buang merata2 :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya...mungkin ada kaitan juga dgn entri CP, tapi ni lebih pada org yang menjaja cerita org lain...
      tak seharusnya apa yg org lain perkatakan ttg keburukan org lain kita ambil bulat2...seeloknya bg eleea kena positif dulu dlm berfikiran...itu lebih baik bukan? =)

      Delete
    2. hehehehe, tuh la , orang kate astro bergerak kan , ke antena bergerak , hehehe ~

      Delete
  7. Betul tu.. Bukan senang nak pupuk positive thinking ni.. Seeloknya jangan terlalu amik pusing hal orang lain yang takde kaitan dengan kita.. Better jaga tepi kain sendiri.. =)

    ReplyDelete
  8. baru dapat singgah sini.masalah internet baru ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok....rajin2 jengah ke mari ye nieda...btw...mana link blognya yg ada google+ je =)

      Delete
  9. betul tu.. kdg2 sy sendiri pun mudah berfikiran -tive.. terima kasih atas peringatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2....itu perlunya dalam bersahabat =)

      Delete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me