Friday, 30 November 2012

WHATSAPP MESSAGE

~ Bismillah...~


Semalam terima satu message berkenaan dengan aplikasi WhatsApp. Dalam message tu ada dimaklumkan kalau kita tak forwardkan message-message tu, so kita punya WhatsApp status akan tunjuk error di mana status akan menjadi "unavailable".

Gelabah juga la sikit, sebab selama ni guna WhatsApp tu free kan, just bayar penggunaan data mobile je. Tapi lepas-lepas ni penggunaan aplikasi tu perlu berbayar pula. Rasa tak berbaloi. Baik message biasa je kan.

So tanpa fikir panjang pun, aku forward message tu pada 3 org je mula-mula sebab tak percaya sangat. Aku pun curious juga awalnya, risau juga aku pula jadi penyebar chain message ni. Kebiasaannya aku akan check Internet dulu atau mana-mana sumber. Tapi semalam, tanpa check status WhatsApp aku sama ada error atau tak, aku main forward je message tu.

Nak dijadikan cerita, dah balik kerja, discuss pula dengan hubby, hubby pula kata at least kena foward pada 10 orang menyebabkan aku foward pula message tu pada semua kenalan sebab masa balik tu status WhatsApp aku dah mula keluar error tu walaupun telah di 'refresh' berkali-kali.

Pagi ni bagi mencari kesahihan, aku dah buat semakan. Message tu semua fake. WhatsApp Team dah sahkan. Sila click sini. Jadi, pengajaran untuk aku, jangan nak senang sangat percaya chain message ni. Sahihnya belum tentu. 

So bagi penerima-penerima message aku semalam, maafkan aku. Tapi aku yakin kamu-kamu juga peroleh message yang sama...kerana kamu juga forward pada aku. Tak gitu???

laugh cute pink cat

 ~Alhamdulillah~

3 comments:

  1. hahah..jue pun pernah terima...kawan kita hantar...

    tapi jue buat xtau je..kikiki..kalau kena bayar..uninstall je...

    ReplyDelete
  2. ye betullll
    my mistake la dear...main belasah je foward message pd kengkawan...huhuhuh

    ReplyDelete
  3. Semak dulu..crt itu benar or x

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me