Friday, 16 November 2012

SPEAK LOUD,SPEAK OUT!!!

~ Bismillah...~

sumber : GOOGLE IMAGE

Ekceli, ada seorang budak perempuan dekat office aku ni...setiap kali dia lalu atau berkata-kata, setiap kali itu juga aku terasa nak buat 1 entry pasal dia. Bukan nak cerita pasal aib org, hanya sekadar contoh untuk dijadikan pengajaran pada aku dan juga sahabat-sahabat di luar sana.

Dia ni nampak sgt peramah. aku tak ada sebarang masalah dengan itu. Cuma apa yang aku kesalkan...suaranya. Sangat kuat. Aku juga agak kurang jelas sama ada dia punyai masalah pendengaran, atau dia tidak sedar yang suaranya kuat selama ini.


Bila berbual, 1 department boleh dengar. Ada juga sahabat-sahabat baiknya menegur, tapi masih tiada sebarang perubahan. Anda tentu boleh bayang bagaimana dia ketawa pula bukan?

Sekadar renungan, suara itu aurat buat wanita. Tidak rugi merendahkan suara bila bercakap. Renung-renungkan.

Wanita solehah itu aurat dijaga,
Pergaulan dipagari,
Sifat malu pengikat diri,
Seindah hiasan di dunia ini



 ~Alhamdulillah~

6 comments:

  1. Masa kat china ritu time lunch kat satu restoran ni. Tak faham kenapa satu family melayu ni bersembang antara keluarga ya ampun satu restoran dengar. Family dia semua kurang pendengaran kot. hik hik hik. Kita kalau boleh bersembang tak nak orang dengar kan ;-)

    ReplyDelete
  2. alahai nasib jue sorang2 je.. nak emo juga kalau dgr org ckp kuat2

    ReplyDelete
  3. @beauty
    hehehehe...sure 1 restoren pndang dorg kan...hahahah

    @jue
    hehehe...bkn pe jue...kesian kat dia...org pun dok pndang je dia & perli2...

    ReplyDelete
  4. iya wanita solehah itu harus begitu, gak boleh nak aneh-aneh sebab segala nak dalam dirinya mengundah syahwat, hmmmm tapi kalo artis kak elea, harus gimana donk waktu main pilem?

    ReplyDelete
  5. orang perempuan, suara kena jaga.. tak manis kalau dok jerit2.. hehehe..

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me