Wednesday, 31 October 2012

ETIKA

~ Bismillah...~ 


Alhamdulillah dapat bersama - sama kalian lagi mencoret rasa di sini...
Baru sahaja menerjah beberapa blog yang agak popular sebentar tadi...
Agak terkilan dengan komentar2 yang diutarakan oleh sebilangan insan yang kurang etika dan adab.

Barangkali kurang akalnya
Barangkali sedikit cela otaknya
Barangkali tidak diajar budi bahasanya


Aku tak rasa itu salah org lain...salah sendiri lebih pasti...
Bagi aku blog adalah seperti rumah
Berhemahlah anda apabila berada di rumah orang lain
Fikir juga peraaan tuan empunya blog...

Berwaspada juga dalam memberi komen...
Sukarkah perkataan yang baik ditaip?
Jika tidak mampu jangan letak sebarang perkataan..
Itu lebih mudah bukan?

Ingatan untuk diri sendiri, serta

AMARAN
.... bagi mereka - mereka yang cetek pemikiran di luar sana.


 ~Alhamdulillah~

9 comments:

  1. erkkk....tersalah cerita ke kat sini..sampai orang yang komen macam2 ermmm...

    ReplyDelete
  2. Astagfirullah. Ya Allah. Ampunkanlah dosa2 pengkomen di atas. Bukakanlah pintu hati mereka untuk kembali kpd ajaranmu Ya Allah.

    p/s : Eleea. Sy rasa elok awak buat setting comment need approval. Kalau ada komen2 yg tidak senonoh sekurangnya boleh diremove sebelum org lain baca =)

    ReplyDelete
  3. betul kata hananabihah~
    tuh sume lumrah sekarang. yg menjadi kritik tak menapis ayat2 mereka sblm post komen :)

    ReplyDelete
  4. 2 tiga kucing berlari, mana nak sama si kucing belang,
    2 tiga suka makan kari, Cik bawa lah bersabar..

    ReplyDelete
  5. Kak Mirror bila berdepan dgn org2 yg pelik sikapnya.. selalu mengingat balik apa yg dinasihat oleh seorang rakan.. "org gila jgn dilayan, nanti kita jadi gila".. :D

    ReplyDelete
  6. betul tu kan..
    blog tu ibarat rumah..
    jd kita sebagai pengunjung kena buat seperti seorang pengunjung..=)

    ReplyDelete
  7. mungkin ada yg tak puas hati dgn entry tu mungkin... kita tak kn dapat nk puas hatikan semua pihak.. hmm..

    ReplyDelete
  8. alamak! entry last beauty ada bahasa KO sikit... oh my bad... tp x berapa KO sangat kot sebab xde mencarut... hihihiii ;-)

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me