Monday, 30 April 2012

AKU MAHU SAIZ M =)

~ Bismillah...~


Baru - baru ni tiba - tiba aku ada inisiatif untuk kuruskan badan. Suddenly you...hahaha....tak hengat - hengat ayat. Dah lama sebenarnya...tapi disebabkan kekurangan kewangan dan sifat diri yang takut untuk mencuba sesuatu yg baru...terutamanya yang melibatkan perkara yang perlu dimasukkan ke dalam mulut...maka perancangan hanya tinggal niat... =p

Setelah bertempoh - tempoh membincangkan niat murni ni bersama MIL aka ibu mertua, maka kami mengambil keputusan untuk mencuba produk SD2. Produk ni simple je...saling tak tumpah mcm susu tepung...kecuali kalo ko tumpahkan ke lantai...

Ok...memula nak minum susu ni...MIL call..inform yang rasanya macam semacam sikit...maybe sbb susu ni diperkaya dengan sebatian soya....so aku yang memang peminat susu tepung sejak dulu...tak hagak - hagak untuk menikmatinya...dan aku akui rsnya mmg agak semacam sampai rasa mual jugak la.

Rasa yang semacam ni takkan lama bila kita da minum benda ni hari2. Sebetulnya susu ni perlu diminum 4 kali sehari. Mamandangkan keadaan kewangan aku yang tak berapa mengizinkan dan memandangkan badan aku yang xgemuk sgt...wah statement!!~  so aku amik dua kali sehari je. Sekali di waktu pagi dan sekali lagi pada waktu petang.

Hasilnya...dalam masa dua minggu aku dah berjaya susut 2kg. Harap2 agar keadaan ini berterusan. Melalui pembacaan...aku ada nampak kebaikan pd susu ni...antaranya :

1. aku tak yah susah2 nak diet sgt, aku just kurangkan makan menu - menu yang aku suka...antaranya nasik, mee, pasta...kurangkan je pun...bukan tak amik langsung.. =)

2. cara penyediaan susu ni pun tak susah...200ml air sejuk...dgn 2 scoop susu..kocak & minum...tu je...

Setakat dua minggu ni, ni je yang aku consider. Lain - lain kalau nak tau lanjut kena baca kat link di atas. Semoga aku berjaya kuruskan badan...bkn byk pun aku nak susut...nak turun 10 -15 kg je....aduhaiiii....doakan aku berjaya....

p/s : pagi ni terbangun lambat. maka berkocoh2la aku dan suami bersiap. Sudahnya aku ke mana...susu ke mana...huhuhuhuh ~

 ~Alhamdulillah~

10 comments:

  1. hehehehehe...
    nk jadik saiz M jgk... =)

    ReplyDelete
  2. @ Inchik Suami ~ mari berusaha bersama =)

    ReplyDelete
  3. selamat petang si cantik manis.. :D diera datang nih :)

    ReplyDelete
  4. nak jugak! mana nak beli susu ni?

    ReplyDelete
  5. @diera~ Ye si cantik...selalu2 singgah ye...follow terus pun xpe =)

    @Misz Beauty ~ jom2...try sesama...you nak ke? you confirm kan dgn i nanti i tanya harga dgn MIL...email me @ chibi.miyuke@gmail.com ya

    @Hamzah ~ jom try SD2 ni =) err...xkecik sgt ke saiz S...hehehe...yg kurus sgt aneroxia nnti

    ReplyDelete
  6. @Misz Beauty ~ dear...i da reply... =)

    ReplyDelete
  7. @ FaIZ : Hehe...jadik kot =)

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me