Tuesday, 23 November 2010

HARRY POTTER ~ DEATHLY HOLLOW ( Part 1 ) REVIEW

~ Bismillah...~



Wahahaha...akhirnyaaaaaa....dapat tgk gak fav movie aku ni....skang tnggu next episode pulak. Okeh...sikit review pasal Harry Potter ~ Deathly Hollows ( Part 1 ) yg sempat aku tgk baru - baru ni di tengah hari rembang...ekekeke...

Kali ni buku Harry Potter yang aku baca sgt lain dr movie yg aku tgk...kelakar pun ada...rs pelik sbb aku rs cam movie tu dicut....tp bg Incik Tunang...dia tak rasa apa pun rasanya sebab dia tak baca novel Deathly Hollows tu...

Kalo nk ikut novel...100% aku rasa buku lebih thrill...aku lebih seronok...berkobar - kobar nk taw apa ending cite....movie pun ok...dan upssss.....agak sama dgn apa yg aku imagine masa baca novel Deathly Hollows....iyer...aku taw...pemikiran aku melampaui batas...tp itu hakikatnya....hehe

So cite ni tak lari sgt dr apa yg aku imagine masa baca novel....dan tabik pd directornya David Yates yang berjaya mengadaptasikan apa yang J.K Rowling ~ ( penulis novel HP ) cuba gambarkan dalam tulisannya. Sikit je kesal....emmm...pada pandangan peribadi aku, ada part dalam novel yang bg aku boleh diimplement dgn lebih thrill dlm movie tp macam dibuat sekadar utk melengkapkan cite je....

Apa - apa pun...harapan aku masih tak putus....moga - moga Harry Potter ~ Deathly Hollow ( Part 2 ) next year akan lebih mengagumkan.... =)

p/s : tq pd Incik Tunang

~Alhamdulillah~

6 comments:

  1. haaa.... dh dpt tgk pun akhirnya... agak tergantung kan.. biasa r baru part 1, nanti kite tggu part 2 plak ek...

    ReplyDelete
  2. memang selalu gitu ar..bbuku lagi best dari movie

    ReplyDelete
  3. Sis Yaty : Hehehehe...welcome to my life....hehehe....ha'ah..alhamdulillah...dpt gak tgk... =) tu la...waiting 4 da next~

    Alfa Juliet : yup...taw xpe =)

    ReplyDelete
  4. sis :D lame xdengar cite sis :">

    ReplyDelete
  5. Cik Feera :
    Iyo lah...den idup lagik ni ha....ekekeke... =) mish ya dear =D

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me