Sunday, 18 July 2010

BOOKWORM ~ KEGHAIRAHAN BARU

~ Bismillah...~

Sudah 2 hari tido lewat. Walaupun badan letih tapi masih ada masa utk release tension dgn kghairahan baru. Yaaaa...diperkenalkan BOOKWORM ~ 

Ia adalah sejenis game. PC game...ekceli rasanya game ni dah lama. Dulu aku xpandang sangat..aritu... ( yakni 2 hari lepas ) try la game ni...last2 sangkut. Sekarang ni aku dah masuk 2nd volume BOOKWORM ADVENTURE...

Game ni sgt menarik hati sbb : 1st ~pertama : sedaya upaya aku akan cuba menyusun huruf2 supaya menjadi 1 perkataan yang panjang. Dgn word yg panjang tu aku mampu menyebabkan musuh yang ditandingi kalah.

2nd : Game ni mengajar aku utk blajar mengenal vocab yang baru. Memandangkan Bahasa Inggeris aku tidak begitu baik....so ada perkataan - perkataan panjang tersebut yang aku cipta secara tidak sengaja. Apabila perkataan itu diterima.....secara tidak langsung aku akan mengambil kamus utk mengetahui makna sebenar perkataan tersebut.

Dgn cara ini....sedikit sebanyak dapat membantu aku memahirkan lagi skill dlm Bahasa Inggeris...so kalau nak main....atau nk cuba main...click je kat sini : BOOKWORM ADVENTURE ~ ini hanya trial game...kalo nak full game leh beli kat mana2 kedai game / CD yg berdekatan.

Main je~ assignment pun tak buat lagik...huhuhu ~nak kena babab nih!~    

~Alhamdulillah~

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me