Thursday, 30 April 2009

Kalau Aku~

ihsan pakcik flickr

Kalau baju aku ttinggal kat umah...adik2 kebas pakai pun Mama biar je...

Kalau baju Baby, baju Jiji...Mama ckup jaga...awal2 lg da pesan itu ini...

Kalau aku balik...bsepah merata aku tido...Mama xkisah pun...
Kalau Jiji balik...dia kata bilik aku jadi bilik dia pun Mama biar je...


Berkecil hatikah aku?
Ya...baru hari ini aku sgt2 tersentuh....
Apabila baju dicari tak ketemui...
Apabila aku tpaksa memikul beg ke
bilik lain apabila Jiji da claim bilik aku jadi bilik dia


Pilih kasih?
Itu aku tak mahu komen...

Yang pasti....
Perasaan ini...biarku sndiri yang rasa...
Sedihya jiwa....


7 comments:

  1. alahai sedihnyer..
    ana pernah rase ape eleea rase..
    tp mak xde la wat smpai cmtu. cos ana jenis panas baran n melawan. so xmungkin ditindas oleh adik2 sendiri la.. :P

    sabar lah.. ade hikmahnye tu...

    ReplyDelete
  2. ~Ryehanna~
    Emmm...bkn nak kata...
    sjak ddk jauh dgn fam ni...eleea sket2 blajar mnghargai org dskeliling...
    errr...tipuuuu...
    ada protes gak sket jap td..
    Hangin ngan adik2...
    Uuuuu...

    ReplyDelete
  3. emmm...yg terbaik, tok sah layan sgt hati tu, CM pon kalo nk kutip2 berkilo kot kecik hati ngan family ni walopun CM cuma ada sorangggg jer adik (I'm the eldest).

    dulu memang...nampak bezanya, tapi bila umor meningkat samada CM sendiri or Mama ngan Abah....benda2 tu mcm dah hilang semuanya...everything dah ok

    after all....eleea kn ingat semua tu bukan org lain...darah daging eleea..saborrr jer

    *malas nk kenang bnda2 yg boleh mnyakitkan hati ni...syukur dgn apa yg Allah kurniakan selama ni..

    ReplyDelete
  4. ~Bro CM~
    2 la...mmg da jd lumrah pun yg tua kena mngalah...
    so mmndangkan eleea yg sulung...
    So 2 yg tlebey mmndam rasa sket...
    haihhhh~

    Redha je la...

    ReplyDelete
  5. sume org asek suh sis sabor...sy nk suh sis mlawan lar~ hahahaha....lawan prasaan kecik ati tu~!!


    psstt....sy penah rase aper y sis rase....n da worst thing,smpy skrg mereka2 itu anggp sy ni manusia y tidak punya perasaan~!!


    dah....dah.....tamo sedeyh2....sy kan ader ;;) walaopon sy jarang dtg cni.....tp percayelah....sy xkan lupekan sis [-x frens forever >:D< :D

    ReplyDelete
  6. ala..cian..cian adik akak nie....
    jgn majuk2 ek..ape yg u rase i dh lame rase...tp sbb dh dok jauh ni, dorg lg mhargai kite..
    klu dlu dok serumah, slalu gaduh, argue..but now, sskali blk dorg appreciate kite...
    redha je la sis..dh nsib ank sulung..always kena mgalah..hehe...
    nxt time, klu ade rase camtu let me know ek..jgn smpan2, nangis2...xbahek..jiwa kacau nnt...hakhakhak....

    ReplyDelete
  7. ~Cik Afeera~
    Hmmm...2 la an...
    Mlawan rs kecik ati...
    Bkn salu pun prasaan ni dtg...skala 2 trasa gak...
    Tdetik d hati...
    Thanks dear...

    ~Sis Lia~
    Biasala ank sulung...
    Da kena trima sumer bnda...
    Dulu kcik2 kalo adik2 nakal...
    Mak ayah akan hukum kita sama...
    Redha...e2 suda psti...
    =)

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me