Friday, 16 January 2009

TERSELIUH


Huh...antara agenda aku untuk menguruskan badan... adalah...antaranya pergi ke gym.

Kelmarin adalah 1st time aku ke gym & ' bermesra ' dgn peralatan di sana....sebelum ni ada gak aku temankan kwn2...tp kelmarin la time aku sndiri memanjakan diri aku kat gym...

Aku gi sana dgn Sis Lia & skandalnya ( maaf Sis...tiada ayat yg lebih baik ditemui di dlm KAMUS DEWAN... ) serta kwn2nya. Smpai je kat sana...Sis Lia wat payment ( thanks Sis sbb blanja I ...=p Cayang U ) & ktorg trus gi smpan barang...

Pas smpan brg aku pun dperkenalkan dgn alat ' apetahnamadia ' yg mmbolehkan kita blari2 atas mesin yg bergerak 2 ( alahai... konsevatip nyer aku =p )... mmula aku bjln plan2...lama2 da syok...aku pun blari2 la atas mesin 2...best. Jap je aku da buang 24+ kalori dlm bdn yg bsamaan dgn 4 ketul nugget yg aku mkn sblm nk g gym 2...( agknya la..sbb balik 2 aku cam lapar balik...hehehehe =D ) Pas2 ada la lg 2 3 mesin yg aku try...maybe sbb trllu teruja sbb dpt ke gym..xtau bila masa yg aku trseliuhnya sbb balik je aku dh rs kaki kanan aku sengal2...SAKIT seh...

Bgun je tido pg smlm nk ke opis...kaki aku btmbah sakit...hencut2 gak la aku brjln... ( huh...ilang cun ... ) Dek kerana ksukaran utk berpijak di bumi yg nyata, smpaila mlm smlm, aku telah dipaksa oleh Encik Abang utk mnyapu myk panas pd kaki..

Setelah membelakangkan prkataan myk panas ( sbb xde ) dgn niat utk smbuh, aku telah mnyapu kaki dgn myk gamat milik aku yg Mama bekalkan serta myk kayu putih pemberian prihatin dr Sis Lia utk digunakan, yg juga dktepikan ( ekceli xsmpat dgunakan ) bg mmberi laluan kpd krim pati halia yg dberi oleh hsemate aku ( Sis Nawar ) utk dgunakan ...maka kaki aku memperlihatkan perkmbangan yg mmbrangsangkan...sengalnya agak berkurangan pd pg ini...

Terima kasih kpd kalian bersama minyak2 yg byk mmbntu...kakiku kini hampir kmbali normal & arini aku akan ke Kota Bharu bg mnziarahi rkn sepejabat yg baru sahaja kematian Baby tecik yg baru dlahirkan tnpa tempurung kepala...Al - Fatihah buat Baby tecik 2...
Sekian

12 comments:

  1. salam...
    1st, aku nak ketawa dlu...hahahahahahahahahahahahaa....
    lawak lah ko nih
    buat penambahan ilmu ko,...APETAHNAMADIA tuh kita panggil TREADMILL...waaa...kuat r kaki ko pasnih...makin selim melim lah jawabnyer...-nik

    ReplyDelete
  2. ~nik~
    wslm....woooo...ko kijam...kijam...mana la aku tau...bknnya aku pnah men2 dgn menatang alah 2...
    aku nk kempis peyut je...
    so...aku blari la atas 2...
    ahaks...
    jaat la ko... =p

    ReplyDelete
  3. GYM tu apa erkkk.....
    dah lupus dari kamus hidup laa..ekekeke

    ...mountain bike CM pon pihak muzeum dah intai2...hahahaha

    biasa laaa tu...kalo badan dh lama sgt tk bermanja2 ngan GYM msti laa kena muscle pain... :)

    selamat menguruskan badan & ngempiskan per2 yg patot...
    [statement ni dibuat smbil mengusyar2 body sendiri yg mgkin ada gak part2 yg perlu dikempiskan....:p]

    ReplyDelete
  4. nih, aku nak bagi petua sket...
    seblom tido, ko sapu losyen pati halia kat keliling perut & pinggang..
    then balut ngan APETAHNAMADIA yang cam bengkung tuh...
    besok dah leh rasa dia nyer kempes...
    aku dah try dlu masa zaman anak dara..hehehehhh..-nik

    ReplyDelete
  5. ~Bro CM~
    2la Bro...Eleea gumuks kan...huhuhu...
    Errr...Bro...peyut 2...cover Bro...hehehehe

    ~nik~
    Tnggu gaji...aku beli APETAHNAMADIA yg dkenali sbg 'BENGKUNG' ye mak dara...hahahaha...
    Errr...tp shari je ke kempisnyer? Alahaiiii... =p

    ReplyDelete
  6. ko wat lah dalam masa seminggu...
    tapi aku wat dalam masa 2 ari jer dah leh rasa...
    seksa la sket tapi nak cantik, takder jalan mudah kan...-nik

    ReplyDelete
  7. ~nik~
    Ye la nik...hensap jap aku dgr kata2 ko yg mnusuk kalbu nih...alahaiii

    ReplyDelete
  8. mcm best jerk~
    da lame x g gym :D
    bengkung tu pon da ilang....
    huhu....dpt gaji nnti nk g bli gak r.... :))
    jom lawan peyut saper lagi kempis kak~
    hahahahaha

    ReplyDelete
  9. ala..ala..ciannya adik tomey nie..
    rase bslh lak sbb kaki u tseliuh..
    tp xpe sis..ingt...azam thn bru kite..apa dia..?? haa...btul tu..nk kasi kurus ini bdn la...hehehe....
    anyway, tq coz' temankn i..at least u bole la bmesra gak ngan 'skandal'mak tu...
    uppss!! tlps sudaaa....

    ReplyDelete
  10. ~Afeera~
    Mak oiii...nk lwn peyut sape kmpis? errr...xtgk lagi perut mak ni camner...tayar spare bsepah nih...aduhai...xpe...xpe...usaha tngga jaya...usaha..perut akan kmpis...yiehahaha

    ~Sis Lia~
    Alamak sis...xde hal la...nk kurus mmg kna sakit sket..hehehehe
    skandal bakal jadi hubby...miahahaha
    upsssss....i pun suda tlpas... =p
    ampunnnn... =D

    ReplyDelete
  11. Watch Family Guy

    ReplyDelete
  12. hi everyone, how are you?

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me