Monday, 19 January 2009

RoadTax

Alamak aiii...camner la aku ley nyanyuk psl hal yg 1 nih...Nyanyuk xgak la...tp tlupa. Dulu ms pkai Kancil...sume harap Papa yg uruskan. Skang dh ada kete sendiri...huh...pndai2 la urus sndiri.

Hari ini dlm sejarah hdup aku...slama 26thn 3 bln aku d dunia ni, aku kena urus renewal roadtax kete aku sndiri. Perghhhh...kaget seh...tul la kata kwn spejabat yg mnemankan aku td...

" Kita ni...wlaupun pompuan...kena pndai urus sumer2 nih....smpai bila nk harapkan ayah dgn laki kita je... "

Tul gak ckp dia...@ least aku tau camner proses pembaharuan roadtax 2 berjalan...kiraannya...& yg pentng cara nk amik rebate...miahahaha...
So...urusan da settle...aku hnya perlu tnggu roadtax aku siap...

Fuh...legaaaaa =)

12 comments:

  1. lor 1st time renew roadtax yer kak...
    hehehehh...tahniah..tahiah..clap untuk diri sendiri di atas kejayaan mu ittewww...-nik

    ReplyDelete
  2. aku pon tak pernah nak uruskan
    sendiri. sebab selama ni kereta
    aku orang yang uruskan... miahaha
    tapi kereta aku tadek driver.

    aku jugak tak hantar kereta aku
    ke puspakom. cume selalugak ade orang
    datang buat maintenance kat kter aku.

    so urusan cam ni aku serah kat depa
    jer la... kereta apa??? kereta api..
    miaahahaha (RAPID KL)


    Kreuger®

    ReplyDelete
  3. "...smpai bila nk harapkan ayah dgn laki kita je... "

    ehem2...ni ayat terlajak ker...ekekekekek

    hehehe....bab2 terlupa renew road tax & lesen memandu ni kira stended laaa, Cm penah sekali tu lupa renew road tax dekat2 sebulan...pi jalan sana sini bagaii. tu bila tk sedar, bila dah sedar nk pegi kedai dkt umah pon tk berani :)

    ReplyDelete
  4. satu pengajaran buat saya jugak. tapi buat masa ni belum lagilah sebab dalam proses nak amik lesen.

    ReplyDelete
  5. ooo bleh jd telupe ea~
    len kali wat reminder dlm kete tu~
    bile dkat2 road tax nk mati jerk,reminder tu bunyik~
    hahahaha


    **sy lesen pon blom ader...pegi balik skolah tumpang jiran tetangge jerk~ huhuhu

    ReplyDelete
  6. ~nik~
    Hins...hins..huh...kembang konchop idung aku nih...mekasih la nik..

    ~Bro Kreuger~
    Wargkhhh...Sabar jer r...igt ke kete dia tul2...kereta kebanggan dia nih rupa - rupanya..uuuuu =p

    ~Bro CM~
    Apa lak tlajak Bro...eleea single, dia da kawen...tu la ayt org da kawen...miahahaha

    Seram gak...ari2 dok lalu lalang dpn polis trafic...kot2 la kena saman...aduhai... ( ikutkan dia nk control traffic je... ) takut nyer psl...akal jd cetek...ampesssss =p

    ~NE ( Nancy Edison )
    ok...ok...gud luck... =) blajor2 la k...ehehehe =)

    ~ Cik Afeera~
    Hoooo...pndai eh...
    hehehe...

    Ala...t da byk $ Cik Afeera amik lesen, bli kete k...t ley rasa camner pasaan nk renew roadtax...hehehe =) Beep reminder 2 mmg ada ke? katner? tgoda lak rasanya.. inovasi baru nih.. Miahahaha

    ReplyDelete
  7. Eleea..apa nk seram lalu lalang
    depan polis....kan kawan kita
    yg pgkat besar tu ada kt situ..hehehe
    Eleea tk ada jmpa2 dia ker...??

    lowhhhh...Cik Nancy Edison A.K.A PKC pon ada datang sini erkkk...
    tu kira nak promo blog baru dia ler tu...heheheheh.kalo Eleea nk taw dia ada lagi satu blog - www.gengmerapu.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. snang je kan?? hehe..bgs ar da buat

    ReplyDelete
  9. sis eleea....hehehe....kete dh ader...lesen jerk y tadek lagik~!!hahahaha

    errr errrr beep reminder tu nnti sy cipta ek :p kuikuikui

    ReplyDelete
  10. wehh boleh rebat bagi dengan gua tu...hahahha

    ReplyDelete
  11. Nasib baik gua lelaki.. mua ha ha
    Takat ni urusan road tax ker.. insurance ker.. gua buat sendiri..
    kekadang tu tolong buat member punya sekali.... bagus juga kalau blajar buat sendiri, senang jer tu...

    ReplyDelete
  12. ~Bro CM~
    Yer r Bro...hehehe...mslahnya yg ngerinya bila lalu lalang dpn polis traffic...hehehe...

    Xsempat nk jmpa Bro...memasing bz...ni ha...eleea ni pun rumah xtkemas pun lagi...berabuk + bdebu lagi ni ha...

    Oooo...cik nancy ada blog lain...Insya Allah...ada ms eleea gi jengah =)

    ~Aizat~
    hehehe...meraba gak r memula 2...emmm..da wat da... =)

    ~Afeera~
    Kete da ada? bgus r...sis dulu pun cam2 gak...bli kete kecik...wat eset...tp sbb xde lesen ltak nama papa sis la...hehehe...juz byr je ttiap bln...skang Alhamdulillah...da pndai renew roadtax da pun... =D

    Haaa...cipta cpt2 sket...t i order dgn u...miahahaha =p

    ~ROHOCK~
    Lum amik lg la rohock...xley nk share lagi...hehehe

    ~NAZZ~
    2 la nazz...@ least blajar ssuatu kan...nazz xpe la llaki...ktorg yg kaum hawa ni...bnda2 cam bnda baru... =) 2 yg tkial2 sket 2...eheee

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me