Friday, 5 December 2008

ASRAMA YANG MENYERAMKAN

Spti yg dktahui...aku skang ni ddk kat asrama...bilik mandi mmg di tingkat paras aku mnginap, manakala tndas pula di paras bawah.

Skang ni aku baru naik mandi. Takut gak la...sjk ddk sini aku tpksa mndi mlm je psl siang arinya aku sibuk study. Sllunya pas abis exam baru aku mandi dgn tenang. Biasanya exam aku abis area kul 9 - 10 mlm.

Tu la...kdg2 mlm aku nk g toilet pun malas. Ekceli aku tkut sbnarnya. Hehehe. Sbbnya...adala 1 ptg tu aku tgh basuh kain dkat bilik mandi ( yg juga ada tmpat mmbasuh ). Hari mmg dah agak gelap sbb nk hujan ms tu.

Ttiba aku rs angin kuat sgt. Anjing pun memekak myalak. Aku pun xtau apa masalahnya. Ari tu jugak baru aku tau, hutan blakang yg berdepan dgn tingkap tmpat mmbasuh 2 ada anjing.

Nk dijadikan citer, tgh aku sibuk memberus 2, aku terasa cam ada kelibat dok lalu lintas kat belakang aku. Kalo ikut sekilas pemerhatian aku, seakan2 roomate aku. Kalo sekali 2 tu aku leh trima gak, ni bkali2 gak la. Smpai aku abis mebasuh, siap mnyidai pun aku masih trasa ada traffic blakang aku yg aku sndiri x dpt nk pastikan apakah objeknya. Kalo pikir balik kdaan aku ms 2, rs bodo pun ada, selang lima enam saat aku pndang belakang.

Pas mmbasuh n mandi, aku tnya roomate aku kot2 la dia nk ngusik aku. Tp aku tau, dia xkan wat keje bodo 2 sbb ktorg tgh bz nk exam, xkan dia xde keje & rajin sgt nk sakat aku. Tp aku tnya gak la kan....nk kurangkan sesak di dada...ngiahahaha. So jwpn yg aku trima, sama spti sngkaan aku, dia ddk kat bilik je...mmg xkmana pun...

So, skang ni, kalo nk g toilet, nk mandi atau buang air, aku tkut la sgt2. Smpai ada 1 masa tu, aku dah ttup pintu tandas ( yg kat paras bawah 2 ), aku bukak balik & lari naik atas panggil roomate aku sbg pneman...takut seh sbb mula la aku pkir, ada bnda yg sdg melekap dok perati aku dr ats siling la....sumthing kuar drp lubng tndas r cthnya tgn yg reput ke...hape ke...alahai....

Bnda2 yg aku sebut 2 sume cite2 yg aku dpt ms zaman kanak2 aku dulu. Xsangka bnda2 ni mmg kuat mmpngaruhi hdup aku shingga dwasa. Xpecially time aku takut cam skang...

So...burung yg biasa bbunyi time2 camni pun dah kedengaran kat luar tngkap asrama aku ( aku pun xtau burung apa...belatuk kot. Memandai je aku... ) dr aku smpai kat asrama ni smpaila hari ni aku cam dah ley tau time dia akn bbnyik...so aku nk tido dulu....

Aku xnk biarkan diri aku dslubungi msteri...so aku nk bselubung bwh slimut skang...

BYE

5 comments:

  1. salamzzz...
    tak seram pon aku dengar citer ko...
    tu lah...banyak ngat tengok citer2 tak berpaedah kat astro (entah2 ko selalu tengok citer GAIA lakonan zizan raja lawak..hahahaha)...
    tak pasal2 idup ko skang diselubungi misteri...

    well, per pon aku tau ko lagi beranik dari haku kuikuikui...ko & salmah jer yang tau aku nih penakut...kuikuikui..malu siot..-nik

    ReplyDelete
  2. tarik selimut dia...hihihihi

    ReplyDelete
  3. ~NIK~
    Xde mknanya aku dgn salmah je yg tau ko pnakut bila ko da state kat sini...leh jadik 1 ngara da tau...ngiahaha...cite GAIA 2...camdoh je aku rasa...xde nye aku nk layan cite cenggitu...errr...ko tgk ke nik...mahaplaaaaa....ekekekeke... =p

    ~13MAY~
    Alahai....jgn r...seram nih...huhuhu =p

    ReplyDelete
  4. kan orang dah cakap...."Jangan Pandang Belakang"....hehehehe

    memang laaa kat Fajar Harapan tu ada........syyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  5. ~BRO CM~
    Urk...errrr Bro...siyes ke Bro...siyes ke...jgn wat takut r Bro...errr...tul2 r Bro...siyes ke?

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me