Sunday, 30 November 2008

USM OH USM

Bismillahirahmanirrahim...

Skang aku kat USM. Baru je abis exam td. Alhamdulillah...sume bjalan dgn lancar walaupun aku dtegur pngawas peperiksaan kerana cuba2 mmberi jawapan kpd roomate aku yg sdg tenat. Hehehe..

Ok...aku nk story psl kehidupan aku kat USM ni...

Aku tiba kat sini around jam 9pg...25 Nov 2008. Org ms 2 da pack...parking pun brebut. Aduhai....

So aku pun dgn smngat ksukanan...dgn rakusnya masuk juga dlm golongan org2 yg sedang bpusu beratur utk dapatkan bilik hostel mmasing. Nasib aku baik tul ari 2, dsbbkan sikap ramah aku yg xbtempat aku pd ari tsebut...maka aku dpt rakan sebilik instant. Iaitu kakak yg beratur dpn aku. Hehehehe...bestkan?

So kami pun amik kereta memasing utk ke park kat hostel...errr...ekceli smpai arini aku nyesal sgt park kat tmpat 2 sbb smpai la time aku mnaip ni...kete yg sekat BB xbgerak lngsung. Ampes.

Aku pun punggah barang naik ke tingkat 2nd last dr atas. Perghhh...gigil lutut ms tu...beg baju 1, sabun fab buku, berus, baldi, hanger, buku 2 beg, bantal & sebagainya aku angkut smpai 3 kali naik turun tngga...errr...smpai ari ni...aku xtkira tngkat brapa yg aku ddk. Kalo ikut no bilik aku 240, patutnya tingkat ke 2...tp xtaula...aku rs mcm lepas 3, 4 kali pusing tngga gak r baru aku smpai ke bilik...aduhaiiii...

Smpai bilik...aku dgn roomate aku lap tngkap, sapu, buang sgala mcm habuk & sawang. Pastu siap sume trus gi kelas lak. Penat. Mmg penat..

Tp aku happy sbb tcapai gak cita2 aku nk masuk U. Dulu ms diploma aku ddk kolej je. Aku kuar ( abis blajar ) baru kolej naik taraf. Mmg ampes. Hahaha.. =p

Utk 1st exam mmg aku sakit. Aku ready dah, malangnya aku xpasan ms mnjwb dberi hnya 1 jam...aku igt 2 jam...makanya 20 lebih soklan telah aku jwb smbil mnutup sbelah mata xpndang soklan pun. Sib baik objektif. Leh gak tembak2.
( Amaran : sila jgn contohi gelagat buruk ini... )

Tp Alhamdulillah...Insya Allah...aku dah try cover dgn subjek2 lain. Aku dah try wat sehabis baik.
Sblum aku mnutup blog utk arini...aku nk ucapkan mekasih pd Bro CM sbb kasik aku pnjam buku dia utk difotostat...hehehe...aku jumpa Bro CM....tq byk2 Bro. Errr...masalahnya bila la aku nk pulangkan buku dia ni...alahaiiii...

9 comments:

  1. Hehehehe....
    brtmbh kurus n chanteq r baby abg pas ni.
    Hehehehe.....
    muahhss.muahhsss.muahhsss....

    ReplyDelete
  2. study leklok n good luck on ur exam k syg.
    wishes u all the best.
    muahhhsss.

    ReplyDelete
  3. ~ABANG~
    Hooooo...org mmg gumuks r slama nih?huhuhu...sedeynyer....xmo kwn!

    ReplyDelete
  4. gud luck my friends...
    dah lamer aku tunggu ko update blog nih...
    ari2 aku bukak tapi ko macam menyepi ajer...
    aku tau ko busy...
    kim char kueh teow sbungkus yek...
    heheheehh...-nik

    p/s : tingat masa ko & aku balun char kueh teow kat gerai abang hensem depan hotel city villa..kuikuikui..

    ReplyDelete
  5. ~NIK~
    hehehe...tq...tq..
    aku bkn mnyepila syg...aku kena blajar sngguh2...aku nk pinang ank truna org ni...hahahaha...
    smlm baru je org bwk gi Sea Gate...tp org 2 xtau tpt char kuey teow best..beria la aku order...yg smpai kat aku kuey tiow basah...xsdap lak 2...masin bangat...siap ada tauge lg...huuuuu....da la aku xske tauge...maka xabesla aku mkn...

    p/s : xley lwn char kuey teow dpn city villa yg dulu 2...yg skang xbest...tpt 2 pun makin busuk...t aku nk ajk bf aku carik port baru.ahaks...t bila jmpa aku inform ko k...ngiahahahaha

    ReplyDelete
  6. sis..ada tmpt char kuey teow best..yg i cite kt u tu..tp kt kl la...
    anyway, wish u luck ek...study lok2..jgn mengular...hakhakhak...
    BACK TO SKOOL....!!!!

    ReplyDelete
  7. klu nak makan char kueh teow best,
    datang manjung ler...sure ko tambah 3 pinggan...
    kat tepi umah aku jerk...hahahah...
    wat per sea gate...tempat maksiat maaa...
    ker ko g skodeng "kereta rosak" ????
    dlu aku lepak kat Gurney & Padang Kota lama...Hubby aku keje kat port NAVY Padang kota lama..kat situ jugak lah kitaorang bertemu jodoh...
    kihkihkih...mula lah aku nak khayal sorang2 nih..-nik

    p/s : wehhh belajar sket2 dah lah..karang mental lak kawan aku sorang nih..

    ReplyDelete
  8. ~Kak Lia~
    Ha'aa la sis...lupa lak..hehehe...harus carikkk....
    thnks...sokongan anda amat bhrga...
    "krna driku bgitu gebu"...igt lg tak moto kita nih?...hahahaha...
    Abg murtabak P.malam ari Sabtu =p

    ReplyDelete
  9. ~NIK~
    weh....hahaha...jht r ko...aku g mkn maa...err...ada "kete rsk" ea kat c2?byk mea?hahaha...t aku ajk roomate aku rnda2 "amik angin"...hehehe

    Dah...dah...g tido. Ni msti hubby ko xde kt rmh ni kan? Kantoi...ngiahahaha...

    p/s: mmg suku gila da aku kat sini...sengal palotak aku...nk sumbat sumer...td exam pun blank!..aduhaiiii... =p

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me