Wednesday, 12 November 2008

Nasib Aku Yg Baek!

Hari ni aku sgt baek. Bgun pagi yg awal...kul 7.30 da tpacak ddpn finger touch & punch card machine...eheheh...
Yg paling syok..pg ni...ms aku nk turun tngga apartment ke tpt BB tido ( car park! )...aku tlihat skepuk kertas berwarna purple dihujung tngga ke - 3 takhir...Ces!...sape xnmpak kertas purple 2 kat situ mmg buta r aku rasa...
Kertas purple 2 ialah not RM 100 yg ada dkat dalam 10 keping atau lebey... ( aku xpasti )...aku terhenti di tngga...merenung not2 tsebut...

HATI BAEK : Eh $. Byknya. Ada org cicir? Perompak ttinggal? Siannya... ( tnpa pegang $ tersebut )

HATI MUCUK :
Amik r wei...bukan owg nmpak... ( smbil mata meliar kiri kanan, nmpak lak mkcik India tukang sapu )~

: Amik je...ko x amik pun kang makcik 2 amik gak!
( hmmmm.... )

HATI BAEK :
Jgn...bukan duit ko...haram seh...xberkat...

Beserta itu...kaki aku segera melangkah menuruni tangga melepasi anak tngga ke - 3 itu...masuk kete...panas enjin jap...kete bergerak melepasi pkarangan tapak parking...klihatan bdk pompuan ( umah bwh...~ yg sure2 lalu kat tngga yg aku lalu td...blari2 ank ke kete BF dia yg tgh elok tnggu kat tepi tngga 2 )...kete Wira itam tu trus meluncur pantas....

HATI MUCUK
:
Budus...Stupit....ngapa x amik td. Tah2 budak 2 da amik...Sesia je...

HATI BAEK :
Biar r....ko bkn cam dia...biar r dia nk amik pun...ko da slamat dunia akhirat..juz tp kalo ko amik td pun...nk bwk gi mana? nk bg pd Pak Guard? Leh caye ke org tua tu? Nk pegang dulu? Ko mana tau sape pnya...org yg cicir/hilang $ tu pun xtau ko tlg smpankan $ dia. Bwk gi balai? Pastu tau ke org yg ilang/cicir $ tu...$ dia da smpai balai?

Smpai je opis...Abg kol....

Aku : Owg jumpa $
Abg : Amik
Aku : X
Abg : Ngapa? Leh wat bli myk ke? Topap ke? Baiki kete ke?
Aku : Xmo...xbaek. Kalo bli myk, baiki kete...kalo xccident...nyesal xsudah.
Abg : Hmmm...baiknya buah ati abg...
Aku : ~ sengih

Dlm bilik meeting

Aku : Q...( bukan nama sbnar ) aku jmpa $
Q : Byk?
Aku : Sekepuk!
Q : Amik?
Aku : X
Q : Pesal x amik?
Aku : Xmo!
Q : Isyk ko nih....

Ahhhh...rumitnya hidup....

p/s : kalo $ tu still ada kat c2, ms Kak Lia / Kak nawar nk gi keje td sure dorg nmpak...balik ni aku tnya...kalo xde...sah2 la...2 suspek aku 2.....errrr....lalalalalalalala.... =p

14 comments:

  1. gudddddd girl... ;)

    kalo CM pon tak amik...walopun "hati mucuk" cam nyesal jer tk amik....

    CM syukur sangatttt....sampai ari ni perasaan takut terhadap duit org cukup menebal dalam diri ni....cos perasaan takut ni laa yg dpt elakkan diri kita dari perbuatan2 mungkar menular dlm diri kita....

    CM penah handle dkt RM200 gheeebu cashhh tanpa amik singgit ponn...hehehehe

    ReplyDelete
  2. ~CM~
    Alhamdulillah sgt2...Hehehe...nyesal 2 mmg r...normal la tu kan. Tp Allah nmpak maa...takut...

    Eleea pun takut bila pgg $ byk2...bkn xpcaya diri...tp takut hati mucuk 2 r...

    Hehehe...fuh...Alhamdulillah sgt2....

    ReplyDelete
  3. tahniah kak...sbb dh berjaya melepas dugaan pertama d pagi hari ini...

    ekekekek....

    ReplyDelete
  4. ~cik afeera~
    hehehe...masih...masih...clap...clap...utk diri snirik....

    ReplyDelete
  5. klu aku,
    AKU AMIKKKK!!!!
    hahahahhh....
    "kata hati ku yang tiba2 dihasut setan"-nik

    ReplyDelete
  6. emm ruginye kalau tak amik..
    klu aku.. aku amik... amik amik...
    arghhh (setan tul)
    jimat tpup 3 bulan

    ReplyDelete
  7. aku memang amikkk lah...
    malas nak jadik ayam bebulu musang...hehehh-nik

    p/s : kes takder tuan,jadik rezeki terpijak ler...leh wat bli per2 selain makan minum...

    ReplyDelete
  8. ~nik~
    Hah! yeke nik? kalo ko...ko amik eh?Alahai...ttiba aku rs nyesal...ayat ko yg "kes xde tuan' itu telah mnybabkan aku termenung sebentar......ngiahahaha

    ~dazz~
    hmmm..ko dgn nik telah mnybbkan aku tpksa mmbiarkan diri aku utk berasa kesal...ahaks =D

    Lma xdtg sini? Pe cite je? =)

    ReplyDelete
  9. selalu je msk blog ko lea... hehhe.. tp jarang tgglkn tapak kaki.. (kasut baru ni) ekeke

    ade ms nti jenguk2 blog daz..

    (msih tkenang duit tu)
    hahaha

    ReplyDelete
  10. behnyer dpt duet~~


    dlm mase 3 ari saye dh berjaya abeskan rm800~~

    ReplyDelete
  11. ~DAZZ~
    Jengah dazz...jgn biar blog aku sepi...ahakahak...

    ~CIK AFEERA~
    Sy pula berjaya mengabiskan RM1000...dlm ms xkurang 2 ari...yiehaaaaaa... =p



    p/S : Makluman pd sumer2....Kak Lia & Kak NAwar mmg xnmpak $ 2 smsa meraka mllui tngga yg sama swaktu ingin ke tmpat kerja memasing...

    &...

    Mereka juga merasa kesal kerana :

    1. Lmbat turun gi keje
    2. Bukan mereka yg mnemui $ tsebut...
    3. Tmbah malang...aku yg jujur ni lak yg jumpa....

    ~ AMPESSS!!!! =p

    ReplyDelete
  12. eleaaa....
    ko bukan jujur.
    tapi LURUS @ STRAIGHT @ HATI BAEK SANGAT!!!
    hahahahh...-nik

    ReplyDelete
  13. dek....!!!
    nape la xhambik duit tu....
    klu akak ko ni yg jupe..CONFIRM!!! cnfrm slmt kt tgn kite..
    cba bygkn..(byg cpt)..klu kite xamik pun, sure org lain dh amik..hntr balai pun, ntah2 polis yg hamik..
    klu la u amik ari tu, koman2 pun leh beli mesin bsuh..service akon bilik kite..dan swaktu dgnnya la...
    arghh..nape la aku xjupe dlu...
    (mnyesal sgt2 smbil membayangkn sekepuk duit tu..)

    ReplyDelete
  14. ~nik~
    Pandainyerrrr....hahahaha =)

    ~Sis Lia~
    Dah...Dah...Cukup...kita da discuss psl ni ms gi psl mlm Sabtu 2 kan...CUKUPPPP...jgn di + sesalku...huhuhu... =>

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me