Friday, 17 October 2008

Aku Kena TAG!!!!

ASSALAMMUALAIKUM...

Hari ini aku akan menjawab segala persoalan yg dkmukakan oleh Bro CM yang mana telah mengeTAG aku sbg denda kerana mnyepikan dri utk ssuatu tempoh...perghhh...bisa...bisa...diharapkan Bro CM akan bpuas ati...

~ The age you’ll be on your next birthday ~


Pada dasarnya kalau ikut tahun umo aku dah 26...tapi kalau ikut bulan & hari bermakna umo aku hanya akan gnap 26 thn pada 30 OKTOBER 2008 ni...ni juga bersamaan dgn usia aku yg jauh lbih muda drp Bro CM maupun Bro Kreuger skalipun...( lihatlah btapa 'abangnya' mereka ini... ) =) ngiahahaha...

~Place you want to travel to ~


1ST place : Of course...aku nk jejak sgt2 bumi Mekah. Aku nk jadi tetamu Allah...kalo leh aku nk gi dgn fam aku...


Untuk jenjalan makan angin..aku suka jln2 gi mana je...janji jalan2...tp xtlly tpt yg aku prefer utk mkn angin yg bestnya kat sebelah Europe...Paris ke...huuuu...Eiffel Tower...bcinta la aku kt sana...ahaks...

~ Your favorite place ~


Tpt fav aku ialah bilik aku snirik...( rumah fam @ rumah sewa )...2 2 pun aku suka. Bilik aku xdela santik mana pun. Tpnya sbb...aku leh sepah2 bilik sesuka ati aku n kemas bilik santik2 jugak2 sesuka ati aku... =) papehal pun bilik aku paling best...

~ Your favorite food ~


" Pedas eh"
" Takmo tauge "

Ni ayat rasmi aku kalo nk gi mkn memana... Tp paling syok yg aku suka sgt ialah char kuey teow... ( mmg sama dgn Bro CM... )...sbg tmbhn fav food aku...aku suka smbal telur yg Mama aku masak...perghhh...jilat 5 - 5 jari pun aku sanggup...hehehe ( mekasih Ma... ) errr...xde gmbar smbal telur best yg aku leh postkan sbb xde gmbar yg aku jmpa utk gmbarkan khebatan smbal telur yg Mama aku masak =D...len2...fast food fav aku ialah KFC...warghhhh!!! Jilat lg 5 jari!!!

p/s : psssttt...Bro CM...dgr kata Penang ada Char Kuey Teow best...p USM t mai spinggan...ngiahahahaha...

~ Your favorite pet ~


Alahai tomeyneeee... =D Walaupun aku takut kucin...& alah pd kucin. Tp aku suka kucin.... =D Rumah parents aku ada 4 ekor...Shoei, Gary, Yell dgn Simon...kt rmh sewa aku ada sekor...tp bkn aku pnya...hsemate aku pnya...nama dia Snow...hehehehe...

~ Favorite color combination ~

Fav basic color aku ialah kuning. Baru2 ni pink pun jadik. Agknya sbb sifat kprmpuanan aku makin mnyerlah kot...ewwwaaahhhh... =p. Kalo combination color... aku suka kuning dgn hitam...perghhh...nmpak cam ekslusive je... =)...hitam putih pun ok...tp tgk benda r... "ekkk cam taik cicak pon iyer jugak.....heheheh " kata Bro CM...

~ Favorite piece of clothing ~

1. Simple
2. Mudah utk begerak
3. Tak merimaskan


~ Your all time favorite song ~

Aku suka lagu 'abang - abang' aku nih...

jugak lagu2 'kakak' aku yg sorg nih...
suka sgt2.... =D Errr....kdg2 oldies Mama Papa pun aku tmpang dgr..Layannnnnn... =)

~ Favorite TV show ~

Aku suka kesemua ini!


~First name of your significant other/crush ~

Wajib jwb ke ni Bro CM...nk tgk kamus xsempat nih...aduhai... =p

~ Which town do you live in ~

Kt bumi Malaysia ni dh bsepah aku ddk. Merata ikut Mama Papa. Bpindah randah. Sigt aku dlu ddk kat Wardiburn Camp ( dlm tu... ), pindah ke Tmn Melati, Setapak,...pndah lagi ke Tmn Selaseh 2, Gombak, ...lagi angkut barang ke Klang...yg terkhir angkut barang ke Paka, Trg... Kalo blajar lak...smpat 3 thn...juga kt Trg. & terkini...aku btugas di Kuantan, Phg...kat sini la aku survive. Sbatang kara...carik nafkah...huhuhu...


~ Your screen name/nickname ~

Eleea

~ Your first job ~



Keje kt tpt paling happening....iaitu di ASTRO...sbg Data Entry Officer...hehe...best woooo...dpt jmpa Hans Issac. Ahaks...part yg paling best ms keje kt sini ialah bila time org ramai2 dtg utk audition AF....dorg akn beratur sket pnya pnjng. Aku lak...time nk masuk keje mmg lalu kt studio tpt dorg wat audition 2...so aku dgn megahnya...wat catwalk r kt tgh2 barisan org yg beratur spjg2 tepi luar pntu studio 2..ngiahaha...alaaaaaa...xpe...ms 2 aku kurus lg seh...hahaha...

~ Your dream job ~

Ni dah masuk kisah cita - cita besar aku nih. Emmm...ekceli aku nk jd PILOT!PILOT!PILOT!...Aku nk terbang sehingga jauh mnjejak awan & bukan jatuh mnyembah bumi...fuh!

~ One bad habit that you have ~


Bad habit aku ekceli lebih drp 1 tp xsmpai 5...eheee... ( mmndngkan Bro CM state 1 bad habit; so aku mmg kasik 1 je r an... ) antaranya aku sllu pk +ve pd org. Bila org 2 dh pekena aku sedas...baru aku nk trima yg org 2 truk. Slagi aku xtkena cm2 kt batang hdg snirik...ko kata la pape pn kat org 2...aku ttp pk bagus je pd dia. 2 la...truk an...? Hmmmm...aduhai...Tapi...bila skali kena 2 la yg aku igt smpai mati...mmg aku nmpak naif je...tp jgn igt sape2 leh pijak2 aku....

~ Worst fear ~

Errr...wat masa ni aku paling takut kalo assgnmnt aku xsiap sblum gi intensif course kat USM t. Aduhai....

~ Things you’d like to do before you die ~

Aku nk mtk maaf dgn sume2 org kalo leh...trutama Papa Mama. Aku nk siapkan blog ni..nk posting byk2...@ least kalo aku 'gi' dulu sblm Papa Mama...aku harap Baby leh tnjukkan blog aku ni pd org tua aku tu. Aku nk buat amal ibadat secukupnya. Errr...harapan aku gak leh mempnyai keluarga sendiri sebelum 'masa' mnjmput... =) Aminnn...

~ Your husband/wife ~



Lum kawen maaaaa....huh cepumas nye soklan! Aduhaiiii....

* kbanyakan gambar dipetik drp
www.flicker.com

2 comments:

  1. Tenkiu di atas semangat kesukanan yg diberikan dlm mnjwb TAG ni...*boley ker ckp cam tu...cam poyo jer :)

    ReplyDelete
  2. ~ CM ~
    Bley je....
    cuma smngat ksukanan 2 mungkin silap sket r kot...
    patutnya smngat makan!
    ngiahahahaha....

    =)

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me