Wednesday, 11 June 2008

Kisah 2 Minggu Lepas

Kali ni aku nk story psl ketiadaan aku minggu lepas...

26 Mei 2008 - 30 Mei 2008 :

Aku ke Utara bagi mnyambung pngajian. Aku inginkan sgulung ijazah. Aku xralat dlm mngejar ilmu. Aku nk gi overseas cam Jiji. Aku xkan berhenti setakat ini. Pengajian akn ttp aku teruskn walaupn aku tlh mmprolehi ijazah ( itu cita2ku! )

Perjalann ke Penang amat mletihkan. 3 kali aku tbangun dr tido...ttp xsmpai2 gak lagi. Belakng aku lenguh. Mklumlah...aku naik bas. Nk bwk kete aku brsndrian. Xtau jln lak lg 2...hampeh...

So dipendekkan cerita mlalui gmbar2 yg aku rakamkan ini.... =)


Gmbrn wk2 siang d jmbtn P. Pnng drkmkan swkt2 aku odw ke USM. BERUSAHALAH!

Gmbrn wk2 mlm d jmbtn P.Pnng swk2 aku brangkt mnggalkn USM
=,( xnk balikkk!!!

Kad matrik aku!

Gmbrn dr pncak USM yg aku rkmkan swktu mrayau dskitar kmpus dgn kwn baru =)



Keindahan alam yg xtrucpkan swk2 mnikmati pmndgm dr ats bukit USM dgn angin sepoi2 yg sapa pipi aku...best...Alhmdulillah...aku dpt mnjjkkan kakiku d sini sbg sorg mahasswi...Syukur


02 Jun 2008 - 05 Jun 2008

Ke K. Kangsar, Perak bagi mnghadiri kurss anjuran Kementerian...perghh..penat! Dr Penang aku bertlak jam 9.30mlm...menuju ke K. Trg mmndngkan khabisan tket bas ( sempena msim cti sekolah ). Mujur Papa amik aku n antar aku balik ke rmh sewa. Sekali lagi aku melalui prjlnn yg mletihkan...4 jam berkereta.


Tiba dirmh sewa...aku unpack brg2 yg xprlu, mandi dan berkereta sekali lagi bersma2 rkn2 sepejbt menuju ke dstinasi. Sekali lagi...bnarkan gambar yg mmbuat pnceritaan perjalannku... =)

Pmndgn cntik yg smpat aku snap...( kete merah 2 sj nk intrframe ) =p

Time ni ms ktorg lalu kt Gnting utk tmbus ke Btg Kali..shortcut la kononnya...Sejuk je... kt sini. Best =)

Errr...gmbr ni pn tpt yg sama gak. Xbrapa cntik sgt view dia...tp aku syg nk buang =p

Ni aku xtau ktne...yg aku sure pndgn ni aku snap ms lalu tpi highway. Bukit ini cntik dlm keadaan ditarah begini. Bagi perusahaan pmbuatan marmar brngkali. Tp aku sdih...Smpatkah gnerasi akn dtg tgk bukit ni lagi?

Gmbar ni cam gmbr kartun ( Kata Naim ). Ni ms kt Resort Sg. Siput K.Kngsar, Prak. Cntik tpt ni...( yg xbst sket je...errr... tp xyah la aku nk mntion sume kot... ) =)

Yg bestnya ms krsus ni aku brksmpatan bermain PENTAQUE ( yg di sebut PENTONG ) ~ di Perak la~ tpt lain aku xtau sbb aku snirik pn xtau sbutannya yg betul. Aku sebut PENTAKI jer...ehe =p tul ke x aku xtau. Best sgt. nk tau lnjut psl game ni...leh usha kat http://www.petanque.org/ mls aku nk cite pnjang...heheh...

Fuh...~Semoga terhibur... =)

p/s: Dh! Nk balik....mlm kang nk kena baca buku lak...=)

2 comments:

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me