Monday, 28 April 2008

MY BB

Aku ada kete. Kete aku MYvI SE warna hitam. Aku panggil kete aku BB. Aku sayang kete aku. Tapi semenjak aku dapat BB, hanya sekali je baru aku mandikan dia. Lain2...BB dimandikan lelaki2 kat tpt car wash. Sian BB. Tp xpe..asal BB bersih.

Bumper BB byk dh lekuk2. Sian BB. Aku xpandai jaga BB. Aku usung BB kehulu kehilir...BB diam je. Baik je. Ikut je aku mana aku bawak dia. Kdg2 time xsempat atau nk cepat...BB xsempat nk warm up ( panas enjin )...aku dh heret dia. BB diam lagi.

Smpaila semalam....dgn keadaan BB yg xterurus ( sbb aku xsempat gi servis ) walaupun ikutkan, BB dh smpai masa utk dimanjakan oleh pekerja2 pusat servis PERODUA...aku usung BB lagi. Aku bawak BB gi beli food.

Sampai je kat tpt parking...sempat aku sondol bumper dpn BB kat laluan pejalan kaki ( yg dibina agak tinggi dr kebiasaan ). Aku xsengaja. BB diam lagi. Aku dgn perasaan serba salah tgk tanda yg aku tinggalkan pd bumper dpn BB gi gak beli food. Sbb aku lapar gila...

Siap tapau food...aku paksa BB bawak aku balik. Masa aku reverse...tiba2 "DUM!". Aku terperanjat...aku terjun dr kete...aku tgk badan BB kat belakang. Ms 2 Alhamdulillah...aku xnampak sbrg kecacatan pd bdn BB. Aku gosok2 kt belakang bdn BBa & aku perasan yg ekzos BB dh sedikit kemik. Aku tgk laluan pejalan kaki lg yg jadi puncanya...CIS!...tp aku tau 2 silap aku. Aku yg xati2. Aku yg lupa baca "Bismillah". Sbb 2 BB cedera.

Aku bawak BB balik. Masa 2 BB meraung kesakitan. Aku dh naik risau...tp aku teruskan gak perjalanan sbb hari dh maghrib. Xelok ank dara yg cantik & anggun mcm aku merayau xtentu hala..

Sampai rumah...aku park kete...aku terjun lagi sekali dr kete utk tgk apa sebenarnya yg menimpa BB sehingga raungannya begitu pilu kedengaran. Aku tgk sekali lg kat bdn dgn ekzos BB...rupanya bumper belakang BB dh tergesel dgn ekzos. Sbb 2 BB meraung sakit.

Aku pn cam nk menangis tgk keadaan BB cam2. Aku tgk ekzos BB dh senget. Sbb 2 leh smpai trkena bumper blakang 2. Dgn keadaan ekzos BB yg cacat ( sbb kemik ). Lg la sayu ati aku. BB dh la mahal!

Tergesa2 gak aku gi beli topup uk call Abang. Aku gi jln kaki je. BB aku xbwk sbb dekat. Lgpun xpela...BB kan sakit. Xkira dh aku...jnji BB selamat. Memandangkan semalam...atas fitrah wanita...aku dibenarkan bercuti drp bersolat.

Smpai kt rmh...food aku biarkan. Aku call Abang utk menayakan beberapa soalan yg berkaitan. Pas aku puas ati...aku pun makan food yg aku beli. Tp xabis sbb aku sedih dgn apa yg menimpa BB. Malam td pn aku xleh tido sbb BB. Aku xsbr nk tnggu siang. Nk bwk BB gi clinik ( kdai ekzos ) & bwk BB gi spa ( pusat servis PERODUA ). Raungan BB masih terngiang2 ditelinga aku...sayu siyottt...

Pagi td BB dh dimanjakan. Melayang gak la RM 89.20 aku. Tp xpe...asal BB bahagia. Asal BB xmembahayakan nyawa aku...aku ok je. Kemudian aku bwk BB ke clinic ( kedai ekzos ) ~ spjg perjalann ke spa dgn clinic BB masih meraung sehingga aku sendiri mcm nk menangis sbb panic...aku takut sgt2 BB rosak...

Smpai kt clinic aku mtk doktor ( mekanik kedai ) tgkkan ekzos BB. Sib baik dia leh pulihkan BB. Aku sgt2 gembira....lagi sekali RM 30.00 Aku melayang utk memulihkan BB & menghentikan raungannya yg mencemaskan aku...

BB skang dh pulih. Cuma bdn BB kotor yg amat. T aku upah lelaki2 kat car wash 2 utk memandikan BB lagi. Msti BB suka kena simbah dgn buih sabun & gosok2 dgn kain...

Aku janji akan jg BB lebih baik pasni.

Aku sayang BB...... =)

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda dengan komen - komen yang membahagiakan buat penyeri hari =)

Thanks~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me