Tuesday, 17 November 2015

APLIKASI QUIZUP

~بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ...

~ اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

QuizUp
Jom tingkatkan pengetahuan dengan Quiz Up. Aplikasi ini boleh di muat turun menggunakan telefon Andriod atau iPhone dekat PC pun boleh je kalau nak main. Cuma diingatkan permainan ni sejenis 'online game'.

Ada macam - macam kategori soalan kuiz di sini. Dari yang super susah sampai super senang. Hanya klik dekat sini : QuizUp , lepas tu boleh daftar sebagai pengguna baru.

Kalau sudi boleh follow aku juga. Hanya cari id ELEEA ISMAIL

Kenapa aku suka permainan ni? 

Friday, 13 November 2015

KLINIK KESIHATAN PUSPANITA PRESINT 10, PUTRAJAYA

~بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ...
~ اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Dah lama sangat tak berceloteh kat sini. Blog pun dah bersemak.
Tak pe. Kita tutup buku lama dan buka buku baru ye.

Ikhsan dari laman web : http://www.puspanita.org.my/
Kelmarin gigi sakit yang amat. Semalam, aku mohon EL sebab cadangnya nak ke klinik. Mohon EL sbb belum tentu aku akan dapat MC. Klinik kerajaan...biasa la. Sakit sampai merangkak sekalipun MC tu belum tentu (aku menulis ni base on experienced aku) ~ Sila jangan bash!! ..Ahahaha. Kutuk - kutuk pun aku pergi klinik kerajaan jugak sebab murah. Miahaha..gelak lagi.

Semalam aku menonong je ke Klinik Puspanita Presint 10, Putrajaya. Sebab khabarnya tak ramai orang kat situ. Aku ni allergic sikit dengan orang reramai ni. Haaa...gitu kaedahnya. Lelagi pula bila sakit kan. Nak lempang orang pun ada.

Aku buat quick review ok..

Friday, 30 May 2014

CARA MENGHENTIKAN SMS/MESSAGE IKLAN DARIPADA CELCOM

~بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ...
~ اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Ikhsan : GOOGLE

Aku sangat stress dengan message - message atau SMS iklan yang selalu sangat timbul dekat skrin telefon aku....aku perhatikan je sebelum ni perangai si Celcom ni.

Pagi ni kemarahan semakin memuncak bila mana aku yang baru naik kerja daripada cuti sakit semalam akibat cirit birit minum clenx tea  telah memperolehi kerja yang berlonggok dan tiba - tiba phone alert sound untuk message berbunyi di telefon aku.

Memandangkan aku seorang yang prihatin, busy - busy pun aku jengah juga phone sebab ingat ada benda urgent yang bos mintak sebab bos tengah meeting.

Last2 keluar gambar make up promotion dekat screen!!!
Sakit betul jiwa aku.
Selama ni aku boleh tahan lagi.
Dengan gambar artis nya, dengan promotion yang agak bingai pd pendapat aku...

Then tanpa membuang masa, terus aku decide call Celcom Centre.
Alhamdulillah...customer service officer tu dah untick sebarang promotion pada nombor phone aku.

Gini lah...pada pendapat aku, memang hak kita untuk elak privacy diganggu lebih - lebih lagi pada telefon sendiri. Kita pun tak pernah request untuk dapat semua ads tu...

So please be wise.
Jangan biar hak anda dicerobohi.
Bertindak sekarang!!

p/s : Hambik ko...siap pesana penaja aku bagi...ahahahaha


 ~Alhamdulillah~

~THANK YOU~

~THANK YOU~
From Inside Me